Oj, radosti na prostem. Plavanje, pohodništvo ali sprehodi v parku - vsi razlogi, da se veselimo biti zunaj. Toda pozor - bolhe, predvsem v začetku jeseni, ko si želijo varno preživeti v vašem stanovanju! Ne le da so piki teh nadležnih zajedavcev za naše ljubljenčke neprijetno srbeči, povzročijo lahko tudi nekaj resnih težav, kot so alergija in kožne okužbe ter predstavljajo vir nekaterih notranjih parazitov.

Preberi več >
Prvi pomemben korak za transport je, da izberete primerno prenašalno škatlo, katero med prevozom trdno učvrstite, da premiki mački ne povzročajo stresa zaradi občutka ogroženosti.

Preberi več >
Pomembno za vse lastnike, katerih živali bodo ali so bile obravnavane v splošni anesteziji.

Preberi več >
Dnevi se daljšajo, zunaj je vedno topleje, s tem pa se bliža tudi čas poletnih dopustov. Se boste na dopust odpravili sami, ali bo vaš ljubljenček potoval z vami? Da bo dopust res počitek brez skrbi, vam želimo pomagati z nekaj praktičnimi nasveti.

Preberi več >

Psi so naši najboljši prijatelji, saj nas spremljajo praktično povsod. Vedno so z nami ne glede na to, kje smo in kaj počnemo. Kot odgovorni lastniki se moramo zavedati, da moramo zanje dobro poskrbeti tudi takrat, ko se odpravimo na počitnice. Najboljša rešitev je ...

Preberi več >

Vroči poletni dnevi so tukaj in z njimi visoke temperature, v katerih lahko naše živali precej trpijo. Ljudje se lahko ohladimo na veliko različnih načinov, živali pa so povsem odvisne od nas.
Večina živali se najbolje počuti na  temperaturi zraka nekje med 18 in 20 stopinj Celzija.

Preberi več >

Koža je največji organ pasjega telesa, katerega naloga je zaščita organizma pred zunanjimi vplivi in ohranjanje konstantnega notranjega okolja.  Njen imunski sistem telo ščiti pred vdorom mikroorganizmov in drugih škodljivih vplivov. Žival zaznava svojo okolico z živčnimi končiči za dotik, bolečino, srbež, vročino in mraz. S prehodom v pomlad in poletje je koža podvržena mnogim spremembam, ki lahko vodijo v nekatera dermatološka obolenja.

Preberi več >

Lastniki psov nas pogosto vprašujete ali je res potrebno vsakoletno cepljenje psov proti kužnim boleznim. Mednarodne veterinarske smernice za cepljene psov in mačk so nam že nekaj časa narekovale, da je zaščita proti trem kužnim boleznim psov v kombiniranem cepivu dolgotrajnejša od enega leta (parvoviroza, pasja kuga in adenoviroza), cepljenje proti dvema boleznima v cepivu (parainfluenci in leptospirozi) pa je potrebno ponavljati letno, vendar smo bili do sedaj v Sloveniji omejeni le s kombiniranim cepivom proti vsem petim kužnim boleznim. Letošnje leto je prineslo novost, ki nam je omogočila, da smo lahko naredili korak naprej  pri zaščiti vaših pasjih ljubljencev.

Preberi več >

Bi opazili, če bi vašega ljubljenčka bolel zob? Bi prepoznali, če bi bile njegove dlesni  otečene, pordele, rob pa pomaknjen navzgor?

Preberi več >