Praznični urnik v decembru
Cenjene stranke obveščamo, da bomo v soboto, 24.12. in soboto, 31.12. zaradi praznikov delali po skrajšanem urniku in sicer od 08:00 - 13:00.

Prav tako vas obveščamo, da v ponedeljek, 26.12. ne delamo zaradi državnega praznika.

Želimo vam lep in miren praznični december.

Ekipa veterinarske klinike Zajc & Co.


Farmina ND hrana za pse in mačke v konzervah


Na policah naše trgovine lahko najdete na našem trgu že uveljavljeno hrano za pse in mačke italjanskega podjetja FARMINA.  Z veseljem vam sporočamo, da smo za vaše štirinožne prijatelje razširili najboljši izbor iz njihovega širokega asortimana. Poleg briketirane hrane za pse in mačke so začeli s proizvodnjo mokre hrane v konzervah različnih okusov in količin.  Hrana je sestavljena iz najbolj kakovostnih vrst svežega mesa, buč (vir naravnih antioksidantov) in druge izbrane zelenjave, sadja, jagodičevja ter zelišč. Zaradi njihovega inovativnega načina pakiranja hrani ni potrebno dodajati umetnih konzervansov in dodatkov za okus.  Iz tako pripravljene hrane bo pes ali mačka ta hranila najbolje izkoristil. Hrana FARMINA N&D je naravna hrana odličnega okusa in vsebuje najboljše prehranske vrednosti, ki so pomembna za zdravje vaše živali.


                                         NC - NEUROCARE - Purina PRO PLAN veterinarska dieta


Najnovejše raziskave na področju epileptičnih krčev in epilepsije pri psih potrjujejo, da je na njihovo pogostnost in jakost mogoče vplivati s primerno prehrano.

Ob uspehih uporabe ketogene diete pri epileptičnih otrocih se je porodila ideja o pripravi primerne hrane za pse. Tradicionalna ketogena dieta z visoko vsebnostjo maščob in nizko vsebnostjo proteinov in ogljikovih hidratov stimulira razgradnjo maščob v telesu. Maščoba v obliki ketonskih teles nadomesti ogljikove hidrate kot energetski vir za energijo delovanja možganov in dokazano zmanjšuje pojav epileptičnih krčev. V najnovejših raziskavah so dokazali, da srednje dolge verige trigliceridov v prehrani občutno znižajo pojav epilepsije pri običajni terapiji s fenobarbitonom in kalijevim bromidom:

 • pri 71% psov z idiopatsko epilepsijo se je znižala frekvenca,
 • pri 48% psov se je znižala intenziteta,
 • pri 14% psov se krči niso več pojavili.

 


Novo - UZ aparat Logiq7 Vet ameriške firme General electrics


Z veseljem vam sporočamo, da smo našo kliniko opremili s popolnoma novim ultrazvočnim aparatom LOGIQ S7 Vet znamke GENERAL ELECTRICS, ki je opremljen s tremi sondami različnih frekvenc (3 – 14 MHz).


Nova linija hrane FARMINA Natural & Delicious – N&D Quinoa


Pri podjetju Farmina so razvili novo linijo hrane brez žit N&D s kvinojo, ki je že na voljo v naši trgovini. Hrano odlikujejo sestavine prvovrstne kakovosti, katerih visok delež (preko 60%) je živalskega izvora.


Kvinoja zaradi svojih številnih ugodnih lastnosti sodi med superživila:

−        spodbuja prebavo, absorbcijo hranil in vzdržuje zdravje črevesja,

−        je vir dragocenih esencialnih aminokislin, mineralov in naravnih antioksidantov,

−        ne vsebuje glutena,

−        ima nizek glikemični indeks,

−        v primerjavi z žiti ima višjo vsebnost hranil,

−        preprečuje pojav krvožilnih obolenj.


                                               


Linija N&D Quinoa zajema izbor proizvodov z različnimi formulami in okusi, namenjenih posebnim prehranskim potrebam psov in mačk:

−        N&D Quinoa SKIN & COAT: namenjena hranjenju ob preobčutljivosti na hrano. Podpira obnovo kože in dlake ter vzdržuje njuno zdravje. Na voljo je v različnih okusih – sled, prepelica, jelen in raca za pse ter sled in prepelica za mačke.

−        N&D Quinoa WEIGHT MANAGEMENT: zasnovana za vzpostavitev in vzdrževanje optimalne telesne teže psov in mačk, ki so nagnjeni k debelosti, ima okus ovčetine.

−        N&D Quinoa DIGESTION: visoko prebavljiva hrana za podporo zdravja črevesja, z okusom ovčetine.

−        N&D Quinoa URINARY: za podporo zdravja sečil ter preprečevanje nastajanja struvitnih in oksalatnih sečnih kamnov. Ta formula je na voljo le za mačke in ima okus race.


                                           


FARMINA N&D - Natural & Delicious

Na policah naše trgovine lahko najdete na slovenskem trgu že uveljavljeno hrano za pse in mačke italjanskega podjetja FARMINA.  Za vaše štirinožne prijatelje smo poiskali najboljši izbor iz njihovega širokega asortimana. Za pse smo izbrali linijo N&D Pumpkin formulo z bučo, brez žit in preko 60% deležem mesa, za muce pa linijo N&D Grain free (brez žit in glutena) s 70%  deležem sestavin živalskega izvora. Hrana je sestavljena iz najbolj kakovostnih vrst svežega mesa, buč (vir naravnih antioksidantov) in druge izbrane zelenjave, sadja, jagodičevja ter zelišč. Zaradi njihovega inovativnega načina pakiranja hrani ni potrebno dodajati umetnih konzervansov in dodatkov za okus.  Iz tako pripravljene hrane bo pes ali mačka ta hranila najbolje izkoristil. Hrana FARMINA N&D je naravna hrana odličnega okusa in vsebuje najboljše prehranske vrednosti, ki so pomembna za zdravje vaše živali.


Nova dietna hrana TROVET


Police naše trgovine smo obogatili z novo dietno hrano znamke TROVET  nizozemskega proizvajalca, specializiranega za medicinsko prehrano hišnih živali.

 

Hrana TROVET  je na trgu že od konca 80. let, tako se lahko proizvajalec pohvali z dolgoletnimi izkušnjami in znanjem na področju specializirane prehrane za pse in mačke. Recepti so bili razviti v sodelovanju z veterinarsko univerzo v Utrechtu na Nizozemskem in vsi izdelki temeljijo na najnovejših spoznanjih na področju prehrane malih živali.

 

Hrano TROVET odlikujejo:


  • visoko kvalitetne sestavine,
  • brez dodanih umetnih barvil in ojačevalcev okusa ali vonja,
  • surovine niso obdelane s konzervansi,
  • ugodna cena.

 

Na voljo so diete za pse in mačke za različna zdravstvena stanja (alergije, ledvična in jetrna obolenja, debelost …) v obliki briketov ali mokre hrane, poleg tega pa TROVET  ponuja tudi diagnozi primerne priboljške, ki jih lahko hranite skupaj z ustrezno dietno hrano.

 

Zaradi kvalitetnih sestavin in optimalne vsebnosti vseh potrebnih hranilnih snovi, je hrana TROVET primerna za hranjenje vaše živali celo življenje, kar je posebno pomembno pri kroničnih obolenjih.

 

Pri izbiri ustrezne hrane za vašega ljubljenčka vam bomo z veseljem pomagali! Spremenjena prometna ureditev v okolici klinike


Od 18.12.2014 dalje sta del Ulice padlih borcev in Gogalova ulica ENOSMERNI cesti.

Na spodnjem zamljevidu si lahko ogledate možen dostop do klinike.

 
Privarčujte pri cepljenju legel psov in mačk!

Cena cepljenja je odvisna od števila mladičev. Pokličite na telefonsko številko 01 565 51 20 in izvedeli boste za konkreten strošek cepljenja vaših mladičkov.