01 565 51 20             info@klinika-vtz.si   

REŠITE SE SKRBI -      

POKLIČITE ZDAJ!

   01 565 51 20

VETERINARSTVO

TRSTENJAK - ZAJC

klinika za male živali, d.o.o.


Ulica padlih borcev 23
1000 Ljubljana

 

01 565 51 20
 

info@klinika-vtz.si
 

01 565 51 25
 
vsak delavnik:
od 8.00 do 20.00

sobota:
od 8.00 do 13.00

po predhodem naročilu

Izven delovnega časa vam odzivnik posreduje številko dežurnega veterinarja

Terapija vedenjskih motenj

Vsak izmed naših veterinarjev razpolaga s širokim strokovnim znanjem iz splošne veterine, hkrati pa razvija tudi specialna strokovna znanja s področja osebnega zanimanja. Specialne storitve veterine so organizirane v posameznih veterinarskih ambulantah, med njimi deluje tudi veterinarska ambulanta za terapijo vedenjskih motenj.


Veterinarska ambulanta za terapijo vedenjskih motenj se ukvarja z živalsko etologijo. To je veda o obnašanju živali, ki je ena od najhitreje razvijajočih se disciplin v veterini. Motnje vedenja pri psih in mačkah se zaradi spremenjenega načina življenja pojavljajo vedno pogosteje.

V veterinarski ambulanti zdravimo vedenjske motnje, kot so agresija do ljudi ali živali, strah, neželjeno oglašanje, praskanje in uničevanje, markiranje, uhajanje, vzbujanje pozornosti in tako dalje. To so le nekatere izmed najpogostejših motenj vedenja ali neželenega obnašanja.

O neobičajnem obnašanju živali se z vami najprej izčrpno pogovorimo.  Žival nato pregledamo, da izključimo organske bolezni, ki bi lahko bile vzrok za vedenjsko motnjo. Pregled živali in izčrpen opis neobičajnega obnašanja je predpogoj, da uspešno postavimo diagnozo in zastavimo ustrezno terapijo.

Svetujemo vam glede desenzibilizacije (odvajanja) in kondicioniranja (navajanja) vaše živali, ki ju nato izvajate doma. Včasih so potrebni posegi v hormonalni status živali (sterilizacija, kastracija, hormonska terapija) ali pa uporaba psihotropnih zdravil.

Pregled

Naročite svojega ljubljenca na
pregled

ali

Strokovni nasvet

Izkoristite BREZPLAČNI strokovni nasvet
veterinarja

ali

Brezplačni priročnik

Prenesite si BREZPALČNI priročnik
Pasji mladič

Vse kar morate vedeti preden izberete
pravega ljubljenca

Anketa

Anketa o zadovoljstvu z našimi storitvami
Zdravje vašega ljubljenca - naša skrb!


Naročite se na naše e-novice


Želite prejemati koristne novice o preventivi, novih načinih zdravljenja in naši ponudbi? Naročite se na e-novice.